Ensimmäinen Equity kokouspäivä 4.10.

 Ystävällisesti italialainen kollegamme Gigi tuli hakemaan meidät aamulla hotellilta. On mielenkiintoista kommunikoida, kun toinen osaa muutaman sanan englantia ja me vaan muutama sana italiaa, mutta kun on tahto löytyy keinot ja hyvin saatiin itsemme ymmärretyksi ja automatkalla keskustelua aikaiseksi.  Napolilainen aamuruuhka oli varsinainen kokemus ja melkein uskalsimme olla silmät auki autossa. Onneksi kuski oli rauhallinen ja luotettava. Kokouspaikka oli paikallisella hankkeeseen osallistuvalla oppilaitoksella.



Oman ryhmän kanssa 'kuplassa' työskennellessä ei pidetä maskeja, koska olimme jo koko porukalla edellisenä iltana yhdessä syömässä ja muutenkin ruokailemme yhdessä. Vähän tuntuu turvattomalta. Muutoin täällä ollaan tosi tarkkoja siitä, että maskit on päässä kaikkialla koulun tiloissa liikkuessa.

Hankkeen vetäjä aloittaa kokousta

Kahville ja ruokailemaan mennessä ensimmäisellä kerralla skannattiin rokotustodistukset ja mitattiin lämpö sekä kirjattiin kaikki kulkijat sähköpostiosoitteineen.


Lämmön mittauspiste
Paikalliset kokkiopiskelijat huolehtivat kahvituksesta ja lounaasta.


Valmistelimme koonnin muulle ryhmälle (OPVA-jaksojen opetussuunnitelmasta)

Kokouksen päättyttyä klo. 16.30 italialaiset partnerimme veivät vielä koko joukon kiertoajelulle omilla autoillaan. Me pääsimme rehtorin kyytiin.
Ensimmäinen pysähdys oli Bagnolissa, jossa oli kilometrin pitkä metallinjalostusteollisuudesta jäänyt vanha laituri. Laituri oli nyt jalostettu virkistyskäyttöön. Sieltä näkyi myös koulun yhteen toimipisteeseen...


Yksi koulun toimipisteistä on nuorisovankilassa, joka sijaitsee pienen saaren huipulla. Täällä opettajat opettavat maahanmuuttajille italian kieltä ja kulttuuria.



Sitten meidät vietiin vielä näköalapaikalle, josta nähtiin Napolinlahdelle ja Vesuviukselle.
Tämän jälkeen meidät vapautettiin luontoon ja iltapalan ja kotiin kävelyn jälkeen saikin painua suoraan nukkumaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toinen Equity kokouspäivä 5.10.

Matkalla Napoliin 3.10.

Loppuhionta 6.10.